Ce reduce riscul de deces timpuriu la pacienţii cu Alzheimer

1 2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii spun c─â doar dou─â pahare mai mici de vin pe zi reduc cu 77% acest risc, spre deosebire de situa┼úia celor care nu consum─â deloc alcool.

La aceste concluzii au ajuns speciali┼čtii dup─â ce au analizat pe parcursul a trei ani starea de s─ân─âtate a 321 de persoane diagnosticate cu stadii incipiente de Alzheimer.

După ce le-au studiat obiceiurile alimentare, cercetătorii au descoperit că 8% din voluntari nu consumau deloc alcool, în timp ce restul beau ocazioal.

Dintre participanţi, doar 17% consumau în medie două pahare mici de vin pe zi sau o dată la două zile. Pe toată perioada studiului, 16,5% dintre voluntari au decedat.

Astfel, rezultatele ob┼úinute de cercet─âtori au ar─âtat c─â dintre participan┼úi, cei care obi┼čnuiau s─â consume moderat alcool erau ┼či cei care aveau un stil de via┼ú─â mai s─ân─âtos, dar ┼či o speran┼ú─â de via┼ú─â mai lung─â.

ÔÇ×Concluziile ob┼úinute ├«n urma cercet─ârii au ar─âtat c─â exist─â o asociere pozitiv─â ├«ntre consumul moderat de alcool ┼či riscul de deces timpuriu ├«n cazu persoanelor diagnosticate cu Alzheimer. Mai exact, consumul moderat de alcool ofer─â protec┼úie ├«n cazul bolii ┼či chiar cre┼čte speran┼úa de via┼ú─âÔÇť, a afirmat Ian Gilmore, pre┼čedintele ÔÇ×Alcohol Health AllianceÔÇť.

Rezultatele cercet─ârii au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ÔÇ×BMJ OpenÔÇť.