Ce reduce riscul de deces timpuriu la pacienţii cu Alzheimer

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii spun că doar două pahare mai mici de vin pe zi reduc cu 77% acest risc, spre deosebire de situaţia celor care nu consumă deloc alcool.

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au analizat pe parcursul a trei ani starea de sănătate a 321 de persoane diagnosticate cu stadii incipiente de Alzheimer.

După ce le-au studiat obiceiurile alimentare, cercetătorii au descoperit că 8% din voluntari nu consumau deloc alcool, în timp ce restul beau ocazioal.

Dintre participanţi, doar 17% consumau în medie două pahare mici de vin pe zi sau o dată la două zile. Pe toată perioada studiului, 16,5% dintre voluntari au decedat.

Astfel, rezultatele obţinute de cercetători au arătat că dintre participanţi, cei care obişnuiau să consume moderat alcool erau şi cei care aveau un stil de viaţă mai sănătos, dar şi o speranţă de viaţă mai lungă.

„Concluziile obţinute în urma cercetării au arătat că există o asociere pozitivă între consumul moderat de alcool şi riscul de deces timpuriu în cazu persoanelor diagnosticate cu Alzheimer. Mai exact, consumul moderat de alcool oferă protecţie în cazul bolii şi chiar creşte speranţa de viaţă“, a afirmat Ian Gilmore, preşedintele „Alcohol Health Alliance“.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „BMJ Open“.