Ce reduce riscul de deces prematur în cazul bebeluşilor

1 2 jpg jpeg

Mai exact, atingerea pielii celui mic de pielea mamei scade cu aproape o treime riscul de deces prematur în cazul acestuia.

Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât numărul cazurilor de deces prematur în prima lună de viaţă a bebeluşului este tot mai mare la nivel mondial, mai precis în jur de 4 milioane de decese.

De asemenea, specialiştii susţin că acest tip de îmbrăţişări dintre mamă şi făt pot influenţa nu numai starea de spirit a celui mic, ci şi greutatea acestuia pe viitor. Astfel, riscul ca cel mic să aibă o greutate mai mică decât este normală este mai redus.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au analizat 124 de studii publicate în perioada 2000-2014, care au examinat efectele acestui tip de contact dintre mamă şi copil în prima lună de viaţă.

Rezultatele obţinute au arătat că numărul de decese premature era mai redus dacă mamele obişnuiau să îşi ţină bebeluşii în braţe în prima lună de viaţă a celui mic.

„Până acum se considera că poziţia cangurului, anumea cea care presupune ţinutul în braţe al celui mic şi în special contactul piele-piele, era des recomandată dacă bebeluşii aveau o greutatea mult prea mică la naştere. Cu toate acestea, studiul nostru a arătat că acest tip de îmbrăţişare reduce şi riscul de deces prematur în prima lună de viaţă a celui mic“, a afirmat Grace Chan, autorul studiului şi profesor în cadrul Universităţii Harvard.