Ce pot spune degetele despre firea ta

1 2 jpg jpeg

În ultimii ani, s-a studiat intens legătura dintre aceste degete, iar descoperirile au fost cel puţin surprinzătoare.

Cercetătorii norvegieni de la Serviciul Naţional de Competenţe pentru Imagistică prin Rezonanţă Magnetică din Trondheim, Norvegia, au descoperit că persoanele care au arătătorul mai lung decât inelarul ar putea avea o cantitate mai mică de testosteron. Un nivel mic al acestui hormon este asociat cu o probabilitate mai mare de a suferi de anxietate.

Vestea bun─â este c─â un nivel mai sc─âzut de testosteron poate ar─âta abilit─â┼úi excelente de comunicare ┼či memorare.

La polul opus, persoanele care au degetul inelar mai lung sunt predispuse s─â dezvolte ADHD, o tulburare hiperkinetic─â cu deficitde aten┼úie, caracterizat─â prin iritabilitate, exces de activitate, lips─â de odihn─â ┼či de aten┼úie.ÔÇ×Leg─âtura dintre degetele ar─ât─âtor ┼či inelar indic─â nivelul de testosteron la care ai fost expus ├«n uterÔÇť, a explicat Carl Pintzka, coordonatorul studiului.

Indicator al inteligenţei

Alte studii în domeniu sugerează că lungimea degetelor poate să ofere date despre gradul de inteligenţă al unei persoane, despre riscul pe care îl prezintă în faţa unor boli precum cancerul.

O cercetare din anul 2011 arăta că bărbaţii cu degetul inelar mai lung decât cel arătător sunt mai atrăgători în ochii femeilor.