Ce pot spune degetele despre firea ta

1 2 jpg jpeg

În ultimii ani, s-a studiat intens legătura dintre aceste degete, iar descoperirile au fost cel puţin surprinzătoare.

Cercetătorii norvegieni de la Serviciul Naţional de Competenţe pentru Imagistică prin Rezonanţă Magnetică din Trondheim, Norvegia, au descoperit că persoanele care au arătătorul mai lung decât inelarul ar putea avea o cantitate mai mică de testosteron. Un nivel mic al acestui hormon este asociat cu o probabilitate mai mare de a suferi de anxietate.

Vestea bună este că un nivel mai scăzut de testosteron poate arăta abilităţi excelente de comunicare şi memorare.

La polul opus, persoanele care au degetul inelar mai lung sunt predispuse să dezvolte ADHD, o tulburare hiperkinetică cu deficitde atenţie, caracterizată prin iritabilitate, exces de activitate, lipsă de odihnă şi de atenţie.„Legătura dintre degetele arătător şi inelar indică nivelul de testosteron la care ai fost expus în uter“, a explicat Carl Pintzka, coordonatorul studiului.

Indicator al inteligenţei

Alte studii în domeniu sugerează că lungimea degetelor poate să ofere date despre gradul de inteligenţă al unei persoane, despre riscul pe care îl prezintă în faţa unor boli precum cancerul.

O cercetare din anul 2011 arăta că bărbaţii cu degetul inelar mai lung decât cel arătător sunt mai atrăgători în ochii femeilor.