Ce poate modifica administrarea de anticoncepţionale

1 2 jpg jpeg

Dac─â ├«n mod normal s─ârut─ârile ┼či ├«mbr─â┼úi┼č─ârile ajut─â la eliberarea de oxitocin─â, cunoscut ┼či sub denumirea de hormonul dragostei, speciali┼čtii sus┼úin c─â anticoncep┼úionalele pot influen┼úa aceste tr─âiri pe care femeia le are fa┼ú─â de partener/so┼ú.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea Bonn din Germania au recrutat 40 de femei cu vârsta de peste 20 de ani, care erau implicate în relaţii de lungă durată.

Dintre voluntare, jumătate luau anticoncepţionale. După ce au fost împărţite în două grupuri, unele participante au primit spray-uri nazale care conţineau oxitocină, în timp ce celelalte spray-uri placebo.

Ulterior, le-au fost ar─âtate ├«n mai multe r├ónduri poze cu partenerii de via┼ú─â, cu prienteni apropia┼úi (de sex masculin), dar ┼či cu str─âini.

Astfel, rezultatele ob┼úinute ├«n urma analizelor au ar─âtat c─â participantele care obi┼čnuiau s─â ia anticoncep┼úionale nu se sim┼úeau la fel de atrase de partener, spre deosebire de cele care nu luat astfel de medicamente.

ÔÇ×Nu exist─â ├«ndoaial─â c─â administrarea de anticoncep┼úionale pe perioad─â mai lung─â de timp poate duce la sc─âderea libidoului ├«n cazul femeilor. La fel este situa┼úia ┼či din punct de vedere al senza┼úiei de atrac┼úie fa┼ú─â de partenrul de via┼ú─âÔÇť, a afirmat Pauline Brown, terapeut sexual.