Ce poate modifica administrarea de anticoncepţionale

1 2 jpg jpeg

Dacă în mod normal sărutările şi îmbrăţişările ajută la eliberarea de oxitocină, cunoscut şi sub denumirea de hormonul dragostei, specialiştii susţin că anticoncepţionalele pot influenţa aceste trăiri pe care femeia le are faţă de partener/soţ.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea Bonn din Germania au recrutat 40 de femei cu vârsta de peste 20 de ani, care erau implicate în relaţii de lungă durată.

Dintre voluntare, jumătate luau anticoncepţionale. După ce au fost împărţite în două grupuri, unele participante au primit spray-uri nazale care conţineau oxitocină, în timp ce celelalte spray-uri placebo.

Ulterior, le-au fost arătate în mai multe rânduri poze cu partenerii de viaţă, cu prienteni apropiaţi (de sex masculin), dar şi cu străini.

Astfel, rezultatele obţinute în urma analizelor au arătat că participantele care obişnuiau să ia anticoncepţionale nu se simţeau la fel de atrase de partener, spre deosebire de cele care nu luat astfel de medicamente.

„Nu există îndoaială că administrarea de anticoncepţionale pe perioadă mai lungă de timp poate duce la scăderea libidoului în cazul femeilor. La fel este situaţia şi din punct de vedere al senzaţiei de atracţie faţă de partenrul de viaţă“, a afirmat Pauline Brown, terapeut sexual.