Ce poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii

1 2 jpg jpeg

Specialiştii au observat că lipsa somnului poate creşte riscul pielea să se vindece mai greu după anumite răni, dar şi că bariera de protecţie naturală împotriva razelor ultraviolete nu mai este la fel de puternică.

În cadrul cercetării, femeile care nu aveau un program de somn corespunzător erau şi cele la care semnle îmbătrânirii premature ale pielii au fost mai evidente, spre deosebire de participantele care aveau un program stabil de somn.

,,Rezultatele studiului au evidenţiat faptul că un program de somn odihnitor sau mai puţin odihnitor poate fi asociat cu sănătatea pielii, dar şi cu modul în care ea se poate reface în urma unei probleme. Problema este cu atât mai mare cu cât lipsa unui program de somn a devenit un fel de epidemie în întreaga lume”, a afirmat Elma Baron, profesor de Dermatologie la Şcoala de Medicină a Universităţii ,,Case Western Reserve” din SUA.

Dintre participante, cele care se odihneau corespunzător erau şi cele care îşi reveneau mai rapid (cel mult 72 de ore) în urma arsurilor solare sau a eritemului (roşeaţă a pielii).

Rezultatele cercetării au arătat şi că indicele de masă corporală era mai mare în cazul participantelor care nu aveau un program stabil de somn.