Ce nu trebuie să îţi lipsească din bagajul de vacanţă

1 shutterstock 785366092 jpg jpeg

Începutul de an, pe lângă setarea rezoluţiilor şi obiectivelor, este un moment bun pentru planificarea vacanţelor. În această perioadă, dacă ai noroc, poţi găsi preţuri avantajoase pentru sezonul estival sau pentru zile bune într-o ţară departe de casă. Indiferent unde te duc planurile tale de vacanţă, trebuie să te pregăteşti din toate punctele de vedere. Astfel, există câteva lucruri care nu ar trebui să îţi lipsească din bagaj.

Măştile medicale

S-au transformat într-un accesoriu, pentru că nu ai cum să le uiţi, fiind esenţiale în orice spaţiu închis şi, în funcţie de restricţii, pe stradă şi în cam toate locurile publice. Acum, ai norocul că poţi găsi masti chirurgicale medicale în diferite culori pe care le poţi accesoriza cu orice ţinută. Poţi găsi măşti simple, colorate şi din diferite materiale. Nu uita că înainte de a fi în aceeaşi notă cu ţinuta pe care o porţi, trebuie să te protejeze. Fii atent cum le alegi pentru a îţi asigura o vacanţă, dar şi zile fără griji.

Medicamente

Poate ai o senzaţie neplăcută când mergi cu maşina sau mâncarea nu îţi va fi pe plac. Sau mai rău, durerile de cap îşi pot face apariţia fix când vrei să descoperi cât mai multe locuri. Ia întotdeauna cu tine medicamente ca: analgezice, antidiareice şi antialergice.

Trusa de prim ajutor

Sau una pe care o faci tu să fie de prim ajutor, în care să pui: bandaje, vată, leucoplast, spirt, foarfece. Pe lângă medicamente, îţi vor fi de mare folos. Ştim că în vacanţă te gândeşti doar la cum vei petrece timpul liniştit şi fericit, dar trebuie să fii pregătit pentru orice situaţie.

Produse de igienă

Poţi lua orice produs de igienă, de la şampon, gel de duş şi deodorant în format mini, cât să îţi încapă lejer în bagaj şi să nu ocupe foarte mult spaţiu. Şi poate te gândeşti că mai bine le-ai cumpăra din locul în care te duci, să păstrezi spaţiul pentru alte lucruri esenţiale. Însă, acestea te vor scăpa de cheltuieli în plus, bani pe care ai putea să-i investeşti într-o cină la un restaurant mai scump sau îi poţi folosi pentru orice altceva.

Papuci de casă

Cel mai incomod este să ajungi la cazare şi să îţi dai seama că trebuie să mergi desculţ, pentru că nu ai papuci de casă. Şi ca să nu ai parte de surprize neplăcute, găseşte-ţi loc în bagaj să pui o pereche de papuci de casă. Nu sunt voluminoşi, iar tu vei fi pregătit să poţi sta seara relaxat în cameră.

Haine lejere

Oricât de mult ţi-ai dori ca în fiecare zi de vacanţă să te îmbraci în ţinute elegante, trebuie să ai câteva haine lejere la tine. Seara, când ajungi în camera de cazare, îţi vor prinde bine o pereche de pantaloni de trening şi o bluză mai lejeră.

Prosoape

Nu trebuie să iei foarte multe, dar e bine să ai la tine măcar un prosop în plus, pentru siguranţa ta. În cazul în care ai probleme cu pielea şi trebuie să foloseşti un anumit tip de material, pune-l într-un colţ al bagajul, iar rulat, va ocupa şi mai puţin spaţiu.

Căşti audio

Pentru avion sau maşină la drum lung, sunt foarte utile mai ales când ai nevoie să te relaxezi sau când nu ai somn, dar nu eşti singur în cameră, cât şi când vrei să te uiţi la un episod dintr-un serial, să mai treacă timpul.

Cărţile

Include în bagajul de vacanţă măcar o carte, să îţi fie utilă pentru serile pe care le petreci liniştit, poate lângă un şemineu sau într-un colţ special amenjat. Mai mult, în vacanţă ai mintea mult mai relaxată şi vei putea să citeşti mai rapid şi mai uşor.

Include în bagajul de vacanţă lucrurile de mai sus, să ai parte de zile liniştite şi lipsite de griji. Să fie doar cu relaxare şi voie bună.

Sursa foto: Shutterstock.com