Ce nu ştiai că te poate ajuta să dormi

1 2 jpg jpeg

Orezul este alimentul pe care ar trebui să îl consume mai des persoanele care se confruntă cu probleme de somn.

La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Kanazawa din Japonia. Specialiştii au monitorizat 1.848 de persoane, bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 60 de ani. Prin intermediul chestionarelor, oamenii de ştiinţă au analizat o posibilă legătură între calitatea somnului şi consumul de orez, de tăiţei şi de pâine.

S-a constatat că orezul a îmbunătăţit calitatea somnului, spre deosebire de tăiţei, care pot perturba somnul. În ceea ce priveşte pâinea, aceasta nu influenţează somnul.

Specialiştii spun că indexul glicemic ridicat al orezului duce la creşterea nivelului de triptofan, o proteină utilă pentru producerea serotoninei, substanţă chimică cerebrală care induce somnul.