Ce modificări se produc în creierul gravidei

1 2 jpg jpeg

Una dintre explicaţiile specialiştilor este că toate aceste schimbări sunt provocate într-o mare măsură şi dacă mama urmează înainte de a rămâne însărcinată un tratament hormonal.

În multe dintre cazuri, modificările pot apărea şi în urma administrării de antinconcepţionale, tratament care ajută la reducerea simptomelor sindromului premenstrual.

Rezultatele analizelor au arătat că schimbările apar în special în zona hipocampusului, aria responsabilă de memorie şi de abilităţile de orientare.

Pentru a vedea când anume apar aceste modificări, specialiştii au măsurat nivelul de estrogen în cazul femelelor cobai înainte ca ele să rămână însărcinate, dar şi după ce au născut.

,,Tratamentul hormonal poate avea un impact puternic asupra sănătăţii cerebrale. Aceste modificări sunt mult mai evidente după ce femeia rămâne însărcinată sau devine mamă. Important este ca specialiştii să ţină cont de toate aceste schimbări, în special atunci când tratează problemele mentale în rândul femeilor”, a precizat Liisa Galea, cercetător în cadrul Universităţii British Columbia din Canada.