Ce legumă te fereşte de cancerul hepatic

1 2 jpg jpeg

Concluziile cercetării întăresc rezultatele celorlalte analize care au evidenţiat faptul că un consum de trei ori pe săptămână al acestei legume poate reduce riscul de apariţie şi a altor forme de cancer.

Mai exact, includerea legumei în alimentaţie poate reduce dezvoltarea de grăsimi la nivelul ficatului, ceea ce scade şi riscul de apariţie a carcinomului hepatic sau a cancerului de ficat.

În cadrul studiilor de laborator, realizate pe patru grupe de cobai, specialiştii au conceput două tipuri de alimentaţie.

Dintre grupele de cobai, o parte au urmat pe perioada studiului o dietă de tip control, altele una cu multă carne, iar ceilalţi au mâncat mai des broccoli.

Astfel, rezultatele obţinute în urma analizelor au arătat că cei din ultimul grup, care au consumat mai des broccoli, au obţinut cele mai bune valori la analizele hepatice. În cazul lor, riscul de apariţie a cancerului de ficat era cel mai redus.

„Se ştia despre legătura dintre consumul de broccoli şi reducerea riscului de cancer, dar nimeni nu a făcut până acum legătura dintre această legumă şi cancerul hepatic. Compuşii din broccoli sunt cei care împiedică acumularea de grăsimi nocive la nivelul ficatului, respectiv reduc riscul de cancer“, a afirmat Elizabeth Jeffery, profesor la Universitatea din Illinois (SUA).