Ce legum─â te fere┼čte de cancerul hepatic

1 2 jpg jpeg

Concluziile cercet─ârii ├«nt─âresc rezultatele celorlalte analize care au eviden┼úiat faptul c─â un consum de trei ori pe s─âpt─âm├ón─â al acestei legume poate reduce riscul de apari┼úie ┼či a altor forme de cancer.

Mai exact, includerea legumei ├«n alimenta┼úie poate reduce dezvoltarea de gr─âsimi la nivelul ficatului, ceea ce scade ┼či riscul de apari┼úie a carcinomului hepatic sau a cancerului de ficat.

├Än cadrul studiilor de laborator, realizate pe patru grupe de cobai, speciali┼čtii au conceput dou─â tipuri de alimenta┼úie.

Dintre grupele de cobai, o parte au urmat pe perioada studiului o dietă de tip control, altele una cu multă carne, iar ceilalţi au mâncat mai des broccoli.

Astfel, rezultatele obţinute în urma analizelor au arătat că cei din ultimul grup, care au consumat mai des broccoli, au obţinut cele mai bune valori la analizele hepatice. În cazul lor, riscul de apariţie a cancerului de ficat era cel mai redus.

ÔÇ×Se ┼čtia despre leg─âtura dintre consumul de broccoli ┼či reducerea riscului de cancer, dar nimeni nu a f─âcut p├ón─â acum leg─âtura dintre aceast─â legum─â ┼či cancerul hepatic. Compu┼čii din broccoli sunt cei care ├«mpiedic─â acumularea de gr─âsimi nocive la nivelul ficatului, respectiv reduc riscul de cancerÔÇť, a afirmat Elizabeth Jeffery, profesor la Universitatea din Illinois (SUA).