Ce impact are stresul din copilăriei asupra femeilor

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu arată că stresul afectează greutatea de la maturitate doar în rândul femeilor, nu şi al bărbaţilor.

Pentru a vedea care este legătura dintre stresul resimţit în copilărie şi greutatea de la maturitate, specialiştii au analizat datele adunate pe o perioadă de 15 ani de la 3.617 participanţi (2.259 de femei şi 1.358 de bărbaţi).

După ce au analizat perioadele de stres prin care au trecut voluntarii până la vârsta de 16 ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că participantele care au trecut prin episoade stresante aveau probleme cu greutatea la maturitate.

„Aceste descoperiri ne ajută să înţelegem cum poate să ne afecteze mai tâziu stresul acumulat în perioada copilăriei. Interesat este şi modul în care doar organismul fetelor este mai afectat de acest stres, situaţia nefiind similară şi în cazul băieţilor“, a afirmat Hui Liu, profesor asociat în cadrul Universităţii de Stat din Michigan, SUA.

Cercetătorii au observat că participantelor care au avut o copilărie mai stresantă le era mult mai dificil să-şi ţină sub control greutatea la maturitate, spre deosebire de cele care au au suferit de stres în copilărie.