Ce îi poate scăpa pe copii de durere

1 2 jpg jpeg

Specialiştii, coordonaţi de cercetătorul Lisa Hartling de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Alberta, Canada, au realizat cercetarea la care au participat 42 de copii, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 11 ani.

Pe perioada studiului, o parte dintre copiii care au ajuns la camera de gardă a spitalului din Alberta au ascultat muzică în timp ce făceau perfuzii, iar ceilalţi nu luau nici un fel de medicament.

După ce au măsurat nivelul de durere şi de stres pe care îl resimţeau copiii, cercetătorii au observat că cei din primul grup, care au ascultat muzică în timp ce făceau perfuzii, au perceput durerea mai puţin decât cei din cel de-al doilea grup.

,,Am observat că muzica poate avea rol calmant când vine vorba de durere în cazul copiilor. Aceste descoperiri pot face o mare diferenţă când vine vorba de injecţii, perfuzii sau intervenţii simple pe care le realizează copiii. Muzica este o soluţie ieftină şi uşor de utilizat în cabinetele medicale”, a afirmat cercetătorul Lisa Hartling.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Pediatria”.