Ce fructe au grijă de sănătatea cerebrală a copiilor

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii au descoperit că afinele, consumate ca tare sau sub formă de băutură, îmbunătăţesc memoria, dar şi puterea de concentrare în cazul copiilor.

Explicaţia cercetătorilor este una simplă: flavonoidele, substanţe care se găsesc în cantitate mare în afine, dar şi în alte fructe, aduc beneficii sănătăţii creierului, de unde efectele pozitive ale acestor fructe de pădure.

În cadru studiului, specialiştii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au analizat rezultatele pe care cei 21 de copii (băieţi şi fetiţe) le-au obţinut la mai multe teste cognitive în trei ocazii diferite (prima dată au consumat o băutură care conţinea zahăr, a doua oară după ce au băut un suc cu puţine afine şi a treia oară după ce au consumat un suc concentrat din afine).

Astfel, cercetătorii au descoperit că cele mai bune rezultate au fost obţinute în zilele când participanţii au băut suc de afine, în special în cea de-a treia zi.

„Includerea afinelor în alimentaţie aduce o mulţime de beneficii copiilor. În primul rând, aceste fructe de pădure au grijă de sănătatea creierului: le îmbunătăţeşte memoria, puterea de concentrare, abilitatea de a reacţiona rapid“, a afirmat Claire Williams, cercetător la Universitatea Reading.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că substanţele care se găsesc în afine ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine de la nivel cerebral, de unde şi avantajele acestor fructe.