Ce dietă poate să reducă starea de oboseală

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns specialiştii, mai ales că până în prezent mai multe celebrităţi (Gwyneth Paltrow, Miley Cyrus şi Novak Djokovic) au urmat o dietă de acest fel şi au spus că se pot observa îmbunătăţiri în ceea ce priveşte starea de sănătate.

Rezultatele studiilor recente au mai evidenţiat faptul că dieta fără gluten poate ameliora şi senzaţia de balonare, dar şi flatulenţa. De asemenea, consumul alimentelor care nu conţin gluten mai poate face ca persoana să mănânce tot mai multe produse bogate în fibre, să consume mai puţină sare, fapt ce poate scădea nivelul colesterolului „rău“ şi al glucozei din sânge.

În cadrul cercetării, specialiştii au pus mai multe întrebări celor 95 de participanţi, dintre care 64 de femei şi 31 de bărbaţi. În primă fază, voluntarii au urmat timp de trei săptămâni o dietă fără gluten, după care au revenit la alimentaţia lor.

După ce i-au supus pe participanţi la mai multe teste medicale şi după ce le-au verificat obiceiurile zilnice, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că alimentaţia fără gluten aduce mai multe beneficii atât pentru starea de sănătate, cât şi pentru cea de spirit.

„A fost interesant pentru noi să descoperim că dieta fără gluten ajută la reducerea stării de oboseală pe care o resimţim peste zi şi că ne poate da mai multă energie. Astfel, persoana nu numai că ajunge să consume mai multe alimente bogate în fibre, ci reduce şi cantitatea de sare pe care o consumă zilnic“, a precizat Alexandra Johnstone, medic în cadrul Institutului de Nutriţie şi Sănătate „Rowett“ din Marea Britanie.

Specialiştii spun că următorul pas este ca ei să analizeze exact cum poate glutenul să favorizeze apariţia anumitor probleme de sănătate.