Ce alimente ne pot creşte speranţa de viaţă

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii spun că pot să beneficieze de aceste efecte pozitive persoanele care consumă câte o mână nuci pe zi, cel puţin cinci zile pe săptămână.

De asemenea, consumul acestor alimente nu numai că poate să crească speranţa de viaţă chiar şi cu doi ani, ci poate reduce riscul de apariţie a diferitelor forme de cancer, dar şi a afecţiunilor cardiovasculare şi respiratorii.

Concluziile cercetării au evidenţiat faptul că în cazul femeilor consumul acestor fructe oleaginoase poate extinde la fel de mult viaţa, ca şi la persoanele care aleargă în medie patru ore pe săptămână.

În urma analizelor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard au mai descoperit că beneficii în ceea ce priveşte speranţa de viaţă şi problemele cardivasculare au şi persoanele care consumă câte o lingură de unt de arahide de cel puţin cinci ori pe săptămână.

Bine de ştiut că aceste beneficii sunt valabile atât în rândul femeilor, al bărbaţilor, cât şi al adolescenţilor.

„Deşi multe persoane asociază consumul de fructe oleaginoase cu numărul mare de calorii şi cu kilogramele în plus, numeroase studii au arătat că lista beneficiilor pe care ele le aduc sănătăţii nu este una deloc scurtă“, au afirmat specialiştii care au participat la cercetare.