Ce ajută la prevenirea cancerului şi a leucemiei

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au analizat date despre incidenţa leucemie din 172 de ţări din întreaga lume.

Astfel, ei au descoperit că persoanele care nu obişnuiesc să se expună razelor solare sunt de două ori mai predispuse leucemiei, o formă de cancer a sângelui.

De aceea, cercetătorii spun că şi numărul cazurilor de cancer şi de leucemie sunt mai frecvente în ţările care sunt mai aproape de Polul Nord şi Polul Sud, anume Australia, Noua Zeelandă, Chile, Irlanda, Canada, dar şi Statele Unite ale Americii.

În schimb, datele arată că în ţări precum Bolivia, Madagascar şi Nigeria, unde soarele apare mare parte din an şi sunt mai aproape de Ecuator, rata de apariţie a cazurilor de cancer si de leucemie este mult mai mică.

„Datele pe care le-am obţinut în urma studiului au arătat că deficienţa de vitamina D, respectiv slaba expunere la razele solare, poate fi asociată cu un risc mai mare de apariţie a cazurilor de cancer, dar şi a leucemiei“, a afirmat Cedric Garland, profesor în cadrul Universităţii din California, SUA. Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „PLOS One“.