Ce ajut─â la prevenirea cancerului pancreatic

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii sunt de p─ârere c─â unul dintre mineralele care se g─âsesc ├«n desetul apetisant, mai exact magneziul, ofer─â protec┼úie ├«mpotriva acestui tip de cancer care are o rat─â a mortalit─â┼úii destul de ridicat─â.

├Än cadrul cercet─ârii, oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea Indiana din SUA au analizat datele ob┼úinute de la mai mult de 66.000 de b─ârba┼úi ┼či femei, cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 50 ┼či 76 de ani.

├Än prim─â faz─â, cercet─âtorii au analizat obiceiurile alimentare ale participan┼úilor, indicele lor de mas─â corporal─â, dar ┼či dac─â obi┼čnuiau s─â consume alimente bogate ├«n magneziu sau luau suplimente care con┼úineau acest mineral.

La finalul studiului, 151 dintre participan┼úi au fost diagnostica┼úi cu cancer pancreatic. Astfel, rezultatele ob┼úinute au ar─âtat c─â voluntarii care aveau o alimenta┼úie bogat─â ├«n magneziu aveau ┼či un risc mai redus de a fi diagnostica┼úi cu aceast─â problem─â de s─ân─âtate.

ÔÇ×O doz─â de doar 100 de miligrame de magneziu pe zi poate reduce pe termen lung cu 24% predispozi┼úia pentru cancerul pancreatic. De asemenea, suplimentele care con┼úin acest mineral sunt la fel de eficiente ├«n prevenirea bolii, ca ┼či alimentele care con┼úin o cantitate mai mare de magneziuÔÇť, a precizat Daniel Dibaba, autorul studiului ┼či asistent universitar ├«n cadrul Universit─â┼úii din Indiana.