Ce ajută la prevenirea cancerului pancreatic

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că unul dintre mineralele care se găsesc în desetul apetisant, mai exact magneziul, oferă protecţie împotriva acestui tip de cancer care are o rată a mortalităţii destul de ridicată.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Indiana din SUA au analizat datele obţinute de la mai mult de 66.000 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 76 de ani.

În primă fază, cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare ale participanţilor, indicele lor de masă corporală, dar şi dacă obişnuiau să consume alimente bogate în magneziu sau luau suplimente care conţineau acest mineral.

La finalul studiului, 151 dintre participanţi au fost diagnosticaţi cu cancer pancreatic. Astfel, rezultatele obţinute au arătat că voluntarii care aveau o alimentaţie bogată în magneziu aveau şi un risc mai redus de a fi diagnosticaţi cu această problemă de sănătate.

„O doză de doar 100 de miligrame de magneziu pe zi poate reduce pe termen lung cu 24% predispoziţia pentru cancerul pancreatic. De asemenea, suplimentele care conţin acest mineral sunt la fel de eficiente în prevenirea bolii, ca şi alimentele care conţin o cantitate mai mare de magneziu“, a precizat Daniel Dibaba, autorul studiului şi asistent universitar în cadrul Universităţii din Indiana.