Cazi pradă tentaţiilor culinare? Află care sunt motivele!

2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea Adelaide din Australia de Sud susţin că nervii de la nivelul stomacului, cunoscuţi şi sub numele de nervii gastrici, sunt cei care transmit creierului atunci când apare senzaţia de saţietate.

Doar că alimentele mai puţin sănătoase, cum sunt cele de fast food, duc la pierderea sensibilităţii acestor nervi, de aceea mesajul de saţietate nu ajunge la creier, iar persoana cade pradă tentaţiilor culinare.

Pe lângă nervii gastrici, cercetătorii au observat în urma studiilor că şi bacteriile intestinale pot duce la trişare pe perioada dietei.

După ce au realizat mai multe teste pe cobai, specialiştii de la Universitatea din Washington au ajuns la concluzia că bacteriile intestinale au legătură directă cu metabolismul.

Astfel, ei au observat că persoanele supraponderale sau obeze au un nivel redus al bacteriilor intestinale. În cazul adăugării de bacterii bune, sistemul digestiv ajunge să funcţioneze corect, iar persoana resimte mai uşor senzaţia de saţietate, fără să apeleze la gustări suplimentare.

,,Atâta timp cât persoana urmează o dietă echilibrată, iar alimentele nesănătoase sunt evitate şi şansele de a cădea pradă tentaţiilor culinare sunt mai mici”, a afirmat Amanda Page, profesor asociat la Universitatea Adelaide.