Caz medical dificil, operat cu succes la un spital privat din ţară

1 2 jpg jpeg

Pacientul Daniel Tothazan, în vârstă de 26 de ani, diagnosticat cu insuficienţă cardiacă avansată cauzată de o malformaţie congenitală a inimii (stenoză congenitală de valvă aortică) a fost operat cu succes de către medicul cardiolog Victor Costache.

├Än urm─â cu 10 ani, Daniel a mai fost supus unei opera┼úii pe cord deschis la spitalul Fundeni, ├«ns─â ├«n timp boala a avansat, afect├óndu-i at├ót circula┼úia pulmonar─â, c├ót ┼či cordul drept, singura sa solu┼úie fiind o opera┼úie de ├«nlocuire de valv─â aortic─â.

Majoritatea persoanelor (85%) cu simptome de stenoz─â aortic─â ┼či care nu beneficiaz─â de interven┼úie chirurgical─â decedeaz─â ├«n mai pu┼úin de 3 ani.

Afec┼úiunea reprezint─â o ├«ngustare anormal─â a valvei aortice, ceea ce duce la obstruc┼úia fluxului sanguin din ventriculul st├óng ├«n aort─â. Simptomele caracteristice acestei afec┼úiuni sunt oboseala, dispneea, durerea toracic─â, episoadele de pierdere a st─ârii de con┼čtien┼ú─â cauzate de efort.

,,Stenoza valvei aortice este o boal─â de mare risc, iar orice ├«nt├órziere de ├«nlocuire a sa poate duce la moarte subit─â. Ne bucur─âm c─â i-am putut oferi lui Daniel ┼čansa de a tr─âi o via┼ú─â normal─â, cu toate visele ┼či speran┼úele specifice v├órstei sale. Acum Daniel este acas─â, ├«n stare bun─â de s─ân─âtate ┼či se recupereaz─â treptat, cu recomandarea de a respecta programul de recuperare cardiovascular─â pe care l-a debutat ├«n clinica noastr─âÔÇŁ, a spus medicul Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano.