Cât de mult te ajută produsele fitness să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că firmele care produc alimente de acest fel încurajează persoanele să le consume în cantitate mai mare pentru a pierde în greutate şi să facă mai puţină mişcare. Astfel, eforturile de a slăbi sunt diminuate.

În cadrul studiului, cercetătorii au dat participanţilor să consume pe post de gustări alimente de pe raftul cu produse fitness.

Pentru voluntarii care au dorit să-şi ţină sub control greutatea, gustările fitness au fost de ajutor. În schimb, participanţii care au dorit să piardă în greutate nu au reuşit acest lucru, efectul etichetării acestei categorii de produse au făcut ca ei să dorească să consume mai multe.

,,Rezultatele cercetării noastre au arătat că persoanele care aleg să consume produse din categoria fitness pentru a pierde în greutate fac şi mai puţină mişcare, ei înlocuind activitatea fizică cu acest tip de alimente. Mai mult, există persoane care consideră că dacă mănâncă mai multe produse fitness ajung să piardă mai rapid în greutate, ceea ce este complet greşit”, a afirmat Hans Baumgartner, autorul studiului şi profesor la Universitatea de Stat din Pennsylvania, SUA.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul „Marketing Research“.