Cât de importantă este vitamina D în sarcină

1 2 jpg jpeg

Specialiştii au ajuns la concluzia că vitamina D ajută la o mai bună formare a musculaturii copilului, ceea ce îl poate ajuta foarte mult la maturitate.

La cercetare au participat aproximativ 700 de mame şi copiii lor. Iniţial, cercetătorii au analizat nivelul de vitamina D din sângele mamei în timpul celor nouă luni de sarcină, după care au verificat forţa pe care o aveau copiii la vârsta de patru ani.

Rezultatele obţinute au arătat că femeile care aveau un nivel mai ridicat de vitamina D în sarcină aveau copii mai puternici. Aceştia aveau o putere mai mare în braţe şi picioare, spre deosebire de ceilalţi copii.

,,Obţinută din alimentaţie sau din surse naturale, vitamina D aduce multe beneficii copilului mai ales dacă este administrată în timpul sarcinii. Astfel, muşchii lui se dezvoltă mult mai bine, iar el are şanse să devină un adult puternic”, a afirmat Nicholas Harvey, cercetător la Universitatea Southampton din Marea Britanie.

Vitamina D este esenţială pentru dezvoltarea mulsculaturii, a sistemului osos şi ajută la prevenirea Alzheimerului, a cancerului de prostată şi a sclerozei multiple.

Uleiul de peşte, somonul, laptele, cerealele şi ouăle se numără printre cele mai bune surse naturale de vitamina D.