Cât de eficientă este de fapt dieta Paleo

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii de la Universitatea din Melbourne (Australia) susţin că dieta ajută la pierderea în greutate în cazul unor persoane, dar poate duce la apariţia mai multor complicaţii privind starea de sănătate.

Rezultatele celor mai recente studii în domeniu au arătat că persoanele care ţin timp de două luni acest regim de slăbit pierd în greutate, dar se pot alege cu alte afecţiuni.

Autorul studiului, profesorul Sof Andrikopoulos susţine că această dietă, indiferent de forma ei, nu este recomandată cu atât mai mult persoanelor care au un exces mai mare de greutate, dar şi un stil de viaţă sedentar.

Regimul Paleo nu este indicat nici persoanelor care sunt diagnosticate cu prediabet sau cu diabet, mai ales că presupune un consum mare alimente bogate în proteine şi grăsimi, dar redus de carbohidraţi.

„Rezultatele studiilor noastre realizate pe cobai au arătat că dieta Paleo poate duce după o perioadă de două luni la dezechilibrarea nivelului de insulină din organism. În plus, la unele persoane acest regim alimentar poate favoriza în primă fază pierderea în greutate, urmând apoi ca persoana să se îngraşe mult mai mult“, a afirmat profesorul Sof Andrikopoulos.

Regimul de slăbire Paleo presupune două componente importante: consumul alimentelor de origine animală, dar şi a vegetalelor, în porţii diferite În schimb, trebuie evitate cerealele, leguminoasele, dar şi produsele lactate.