Cât de bune sunt suplimentele de multivitamine

1 2 jpg jpeg

Având în vedere că tot mai multe persoane sunt atrase de ideea că suplimentele previn apariţia mai multor afecţiuni, cercetătorii au realizat două studii pentru a analiza efectele acestora.

La primul studiu au participat aproximativ 6.000 de bărbaţi care au luat timp de 12 ani suplimente cu multivitamine, fie medicamente placebo.

Pe tot parcusul cercetării, participanţii au fost supuşi la mai multe de memorie. Rezultatele obţinute au arătat că nu există diferenţe între participanţii care au luat multivitamine şi cei din grupul placebo.

Cea de-a doua cercetare, la care au participat 1.700 de persoane, a evidenţiat faptul că 27% dintre participanţii care au luat suplimente au suferit un atac de cord, fie au decedat din cauza problemelor cardiovasculare.

,,Multe dintre persoane consideră că suplimentele cu multivitamine sunt pastile magice ce îi ajută să fie mai sănătoşi. Rezultatele obţinute au arătat că suplimentele nu aduc aceste beneficii, de aceea nu trebuie recomandate sub acest pretext”, a afirmat medicul Cynthia Mulrow, editor adjunct al Jurnalului Medical ,,Analele Medicinei de Interne”.