C─âsnicia cu certuri nu face bine la inim─â

1 2 jpg jpeg

Partenerii care convie┼úuiesc ├«n c─âsnicii ÔÇ×toxiceÔÇť sunt viitorii pacien┼úi bolnavi de inim─â, sus┼úin oamenii de ┼čtiin┼ú─â.

Cercet─ârile coordonate de doctorul Hui Liu, de la Universitatea Statului Michigan, SUA, arat─â c─â stresul alimentat cu certuri dese de un cuplu incompatibil cre┼čte num─ârul bolnavilor de inim─â.

Stresul ridic─â mult nivelul de hormoni ai stresului, care provoac─â hipertensiune arterial─â ┼či aritmie cardiac─â.

Din p─âcate, stresul adus de o c─âsnicie ├«n care so┼úii se ceart─â frecvent poate s─â duc─â ┼či la forme grave de depresie.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â cred c─â persoanele nemul┼úumite de partenerul de via┼ú─â sunt expu┼či unui risc mare de a se ├«mboln─âvi de inim─â sau de a suferi de afec┼úiuni psihice.

Mai po┼úi citi pe aceea┼či tem─â:

Cât de periculos este stresul?

Cele mai eficiente remedii antistres

Părinţii stresaţi pot avea copii obezi

ÔÇ×Importan┼úa acestui studiu este subliniat─â de prevalen┼úa ridicat─â a bolilor cardiovasculare. Avem de g├ónd s─â furniz─âm dovezi concludente despre cum poate o c─âsnicie s─â afecteze s─ân─âtatea cardiovascular─â ┼či s─â elucid─âm multiplele mecanisme ale unei rela┼úii stresanteÔÇť, a declarat Hui Liu.

Cercet─âtorii spun c─â, de-a lungul timpului oamenii de ┼čtiin┼ú─â au tot atras aten┼úia asupra c─âsniciei, cea mai important─â leg─âtur─â de nivel social, despre care se spunea c─â afecteaz─â s─ân─âtatea.

Pe de alt─â parte, o c─âsnicie fericit─â contribuie la men┼úinerea unui psihic bun ┼či o s─ân─âtatea de ÔÇ×fierÔÇť.