Cartoful, tratament pentru hipertensiune

1 2 jpg jpeg

Consumarea a două porţii de cartofi pe zi este de ajutor când vine vorba de hipertensiune. Atâta timp cât nu se adaugă unt, ulei sau ketchup peste cartofi, aceştia aduc beneficii sănătăţii.

În cadrul studiului, 18 bărbaţi şi femei au consumat zilnic între 6 şi 8 cartofi, de dimensiunea unei mingi la golf, porţie destinată atât pentru masa de prânz, cât şi pentru cină. Majoritatea voluntarilor erau supraponderali sau obezi şi urmau tratament pentru scăderea tensiunii arteriale.

După doar o lună, tensiunea lor a scăzut semnificativ, ceea ce a dus la concluzia că puterea suplimentelor medicamentoase pentru tensiune a fost înlocuită de cartofi. În plus, nici unul dintre participanţii la studiu nu au câştigat în greutate.

,,Sperăm ca rezultatele noastre să fie folositoare pentru persoanele care suferă de hipertensiune. Cartofii nu trebuie consumaţi neapărat prăjiţi. Fierţi sau gătiţi la cuptor pot să-şi păstreze cât mai mult din nutrienţi”, a afirmat Joe Vinson, de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, SUA.

Prin scăderea tensiunii arteriale poate fi evitat infarctul şi chiar atacul cerebral.