Care sunt primele semne ale maladiei Parkinson

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că primele semne ale bolii pot să apară şi cu 20 de ani mai devreme de diagnosticare, printre acestea numărându-se probleme de mobilitatea, dar şi căzăturile dese.

Mai exact, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Umea din Suedia susţin că la început se poate reduce forţa musculară, ceea ce creşte predispoziţia pentru căzături, dar şi riscul de entorse şi fracturi.

Important este că toate aceste semne pot să apară cu ani buni înainte sa fie pus diagnosticul, ceea ce poate fi de ajutor în ceea ce priveşte controalele medicale timpurii.

În cadrul studiului, specialiştii au analizat date medicale de la numeroşi voluntari din Suedia, cu vârsta medie de 50 de ani sau mai în vârstă.

Dintre participanţi, 24.412 au fost diagnosticaţi cu boala Parkinson în perioada de timp 1988-2012. Rezultatele obţinute au arătat că aproape 20% dintre voluntarii diagnosticaţi cu Parkinson au avut semne timpurii în ceea ce priveşte afectarea mobilităţii.

Pe baza acestor indicii, unii dintre ei au mers din timp la medic şi au reuşit să ţină afecţiunea mai uşor sub control.

„Cercetarea noastră a arătat că există o legătură directă între predispoziţia pentru maladia Parkinson şi apariţia entorselor, respectiv a fracturilor“, a precizat Helena Nystrom, doctorand în cadrul Universistăţii Umea.