Care sunt avantajele ovo-lacto-vegetarienilor

1 2 jpg jpeg

Părerile sunt împărţite. În timp ce unii susţin că nu suntem rumegătoare şi că prin dieta vegetariană ne vitregim organismul de o serie de substanţe nutritive, alţii militează pentru aceasta. Se pare că cea mai bună este, ca de obicei, calea de mijloc: să devii ovo-lacto-vegetarian.

Iata avantajele ovo-lacto-vegetarienilor:

- persoanele ovo-lacto-vegetariene au un risc scăzut de cancer

„Vegetarienii sunt, în general, feriţi de hipertensiune şi colesterol mărit şi prezintă risc scăzut de boli precum diabet sau cancer. Mai mult, unii vegetarieni sunt mai slabi comparativ cu persoanele care consumă şi carne. Ideală este dieta ovo-lacto-vegetariană pentru că, în acest fel, vă puteţi asigura că organismul nu va avea nicio carenţă”, susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Însă nu toţi vegetarianii slăbesc pentru că şi legumele şi fructele vă pot îngrăşa dacă faceţi excese. Persoanele care exclud carnea din alimentaţie o pot înlocui, ca gust, cu produse din soia: salam, brânză, hamburgeri.

Citeşte continuarea articolului AICI