Care este secretul unui mariaj fericit

1 2 jpg jpeg

Astfel, ieşirile la restaurant, moment în care să beţi un pahar cu bere sau cu vin s-ar putea să nu fie o idee rea, potrivit unui nou studiu publicat în Jurnalul American de Gerontologie. Studiul a analizat comportamentele a 2767 de cupluri căsătorite de mulţi ani, care au furnizat date despre cât de frecvent consumă o băutură alcoolică. Datele au fost furnizate cercetătorilor de două ori pe an, parcursul a patru ani. Participanţii la studiu aveau 50 de ani sau chiar mai mult.

Cercetătorii au descoperit faptul că în cuplurile care se consumau băuturi alcoolice, în cantităţi moderate, calitatea vieţii era mai bună.

Cu alte cuvinte, cuplurile care au raportat că beau chiar şi un pahar pe an, aufost tentaţi să spună că au un partener care nu îi dezamăgeşte şi nu îi lasă în momentele grele. De asemenea, aceştia au spus că partenerii de viaţă nu îi critică şi nu le pun nervii la încercare.

Acest lucru ar putea fi interpretat ca fericire, dar este dificil de dovedit, spun oamenii de ştiinţă. Autorul principal au cercetării, Kira S. Birditt ,a spus că cuplurile care beau „sunt mai puţin iritate - nu neapărat fericit“.

Bărbaţii care s-au declarat fericiţi în mariaj au avut o medie de 6 pahare pe săptămână, iar femeile au avut 3 pahare de băutură pe săptămână.

Pe de cealaltă parte, în situaţiile în care soţiile au băut şi bărbaţii nu au consumat alcool, femeile nu s-au simţit tocmai fericite de-a lungul timpului. „Efectul consumului de alcool depinde nu numai de utilizarea lui de către u singur parteenr, ci de utilizarea lui de către ambii parteneri", a spus Birditt. „Este un fenomen de cuplu“, a completat aceasta.