Caravana SMURD te învaţă cum să reacţionezi în situaţii de urgenţă

1 2 jpg jpeg

Fundaţia pentru SMURD şi implementat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, care a contribuit cu 400.000 de euro din investiţia totală de 523.000 de euro.

Am gândit această campanie pentru a educa populaţia în domeniul acordării primului ajutor, dar în principal copiii şi tinerii. După primele două luni de itinerariu prin ţară, cifrele ne arată că sala de curs din caravană este mereu plină, iar 40% dintre beneficiarii cursurilor sunt copii şi tineri, ceea ce ne confirmă că am intuit corect interesul lor”, a declarat dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD.

Caravana va merge încă în 6 oraşe

Caravana „Fii pregătit!”, care este operată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va instrui peste 7.000 de persoane din 20 de localităţi în care va ajunge la finalul celor patru luni de călătorie. În următoarele două luni, caravana va merge în Buzău, Bacău, Piatra Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Suceava.

În interiorul caravanei vor avea loc instruirile pentru situaţiile de urgenţă (foto).

2 jpg jpeg

Calendarul caravanei este disponibil pe site-ul http://fundatiapentrusmurd.ro/ şi în aplicaţia „Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă”, disponibilă în Apple Store şi Google Play, iar formularul de înscriere la cursuri poate fi accesat pe http://fundatiapentrusmurd.ro/.