Caravana ,,Rabla pentru periuţa ta” a ajuns în Capitală

1 2 jpg jpeg

Începând cu ora 10.00, persoanele care vin la cortul special amenajat cu vechea periuţă de dinţi vor primi în schimb una nouă. Pe lângă periuţă, persoanele interesate vor mai primi un cupon de reducere de 20% pentru pasta de dinţi preferată, din anumite game din comerţ.

La eveniment vor fi prezenţi şi specialişti în sănătate orală, care vor oferi sfaturi specializate. După Bucureşti, caravana ,,Rabla pentru Periuţa Ta” va ajunge şi în alte oraşe din ţară, în luna mai şi iunie, pentru a înlocui gratuit periuţele de dinţi uzate cu unele noi, astfel:

- Bacău: duminică, 17 mai, parcul Mircea Cancicov - Constanţa: sâmbătă, 23 mai, zona City Park Mall - Galaţi: duminică, 24 mai, zona Casei de Cultură - Timişoara: sâmbătă, 6 iunie, în parcarea Iulius Mall - Alba-Iulia: duminică, 7 iunie, Parcul Unirii.

Şi în acest an, campania ,,Zâmbeşte România” pune la dispoziţie românilor o nouă listă de cabinete stomatologice care oferă consultaţii si alte servicii gratuite. Cei interesaţi sunt invitaţi să intre pe

, să identifice cabinetul stomatologic cel mai apropiat lor şi să se programeze la o consultaţie gratuită sau un detartraj gratuit. Lista de cabinete de pe site este în permanentă actualizare.

Iniţiativa „Rabla pentru Periuţa Ta” promovează obiceiurile corecte de igienă orală, ca răspuns la statisticile îngrijorătoare cu privire la sănătatea dinţilor românilor.

Potrivit celor mai recente studii de piaţă, care analizează obiceiurile de igienă orală de pe parcursul întregului an 2014 din perspectiva consumului, un român îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 1,5 ani, deşi medicii stomatologi recomandă schimbarea periuţei de dinţi o dată la 3 luni. În Europa, 77% dintre germani respectă această regulă şi îşi schimbă periuţa cel puţin o dată la 3 luni.

La nivel rural, obiceiurile stagnează: românii în continuare îşi schimbă periuţa de dinţi numai o dată la 10 ani.