Cantitatea mică de acid folic în sarcină, asociată cu autismul

1 2 jpg jpeg

În ceea ce priveşte cantitatea de acid folic, doza recomandată de 600 de micrograme pe zi în primul trimestru de sarcină poate reduce cu 38% şansele ca bebeluşul să fie diagnosticat mai târziu cu autism, fie sindromul Asperger (tulburări în interacţiunea socială).

Deficienţa de acid folic, forma sintetică a vitaminei B, a mai fost asociată şi în cadrul altor studii cu defectele coloanei vertebrale sau cele cerebrale care pot apărea la copil.

,,Acidul folic este foarte important pentru dezvoltarea bebeluşului, dar şi în primul an de viaţă al acestuia. Acidul folic ajută la stabilirea conexiunilor şi a funcţiilor creierului”, a afirmat Edward Quadros, medic la Centrul Medical ,,Quadros” din Brooklyn, New York.

În cadrul cercetării, medicul Quadros şi colegii săi au intervievat mamele a 429 de copii diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist şi mamele a 278 de copii fără probleme de sănătate.

Pe baza informaţiilor obţinute, cercetătorii au analizat cantitatea de acid folic pe care mamele au luat-o în timpul sarcinii.

Astfel, ei au descoperit că mamele copiilor fără probleme de sănătate au luat mai multe suplimente de acid folic, dar şi alte vitamine în cele nouă luni de sarcină, faţă de cele care aveau copiii diagnosticaţi cu autism.