Cantitatea mică de acid folic în sarcină, asociată cu autismul

1 2 jpg jpeg

├Än ceea ce prive┼čte cantitatea de acid folic, doza recomandat─â de 600 de micrograme pe zi ├«n primul trimestru de sarcin─â poate reduce cu 38% ┼čansele ca bebelu┼čul s─â fie diagnosticat mai t├órziu cu autism, fie sindromul Asperger (tulbur─âri ├«n interac┼úiunea social─â).

Deficien┼úa de acid folic, forma sintetic─â a vitaminei B, a mai fost asociat─â ┼či ├«n cadrul altor studii cu defectele coloanei vertebrale sau cele cerebrale care pot ap─ârea la copil.

,,Acidul folic este foarte important pentru dezvoltarea bebelu┼čului, dar ┼či ├«n primul an de via┼ú─â al acestuia. Acidul folic ajut─â la stabilirea conexiunilor ┼či a func┼úiilor creieruluiÔÇŁ, a afirmat Edward Quadros, medic la Centrul Medical ,,QuadrosÔÇŁ din Brooklyn, New York.

├Än cadrul cercet─ârii, medicul Quadros ┼či colegii s─âi au intervievat mamele a 429 de copii diagnostica┼úi cu tulbur─âri de spectru autist ┼či mamele a 278 de copii f─âr─â probleme de s─ân─âtate.

Pe baza informaţiilor obţinute, cercetătorii au analizat cantitatea de acid folic pe care mamele au luat-o în timpul sarcinii.

Astfel, ei au descoperit c─â mamele copiilor f─âr─â probleme de s─ân─âtate au luat mai multe suplimente de acid folic, dar ┼či alte vitamine ├«n cele nou─â luni de sarcin─â, fa┼ú─â de cele care aveau copiii diagnostica┼úi cu autism.