Campanie de prevenire a acneei

1 2 jpg jpeg

Campania, iniţiată de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC), se va desfăşura în perioada august – decembrie 2012.

În cadrul campaniei, medicii se vor întâlni cu aproape 1.500 de elevi din Bucureşti, Târgu Mureş şi Sibiu şi vor oferi sfaturi pe forum şi informaţii supervizate pe site-ul campaniei www.getcool.ro.

,,Experienţa campaniei de anul trecut a demonstrat că există o mare nevoie de informare în rândul tinerilor, dar şi că tinerii se maturizează mai repede, astfel încât anul acesta ne vom adresa prin seminarii elevilor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. Scopul campaniei este să încurajeze tinerii să se informeze corect şi să ştie că vizita la medicul dermatolog este cea mai simplă soluţie”, precizează Mihaela Leventer, preşedinte SRMEDCC.

Campania va cuprinde o serie de activităţi: seminarii care vor avea loc în şcolile şi liceele din Târgu Mureş, Sibiu şi Bucureşti, dar şi informare pe site-ul campaniei.

Aici, tinerii pot pune întrebări medicilor, dar pot găsi şi o listă cu specialişti din toată ţara la care pot apela pentru a trata rapid şi fără urmări acneea. Multe alte informaţii privind această afecţiune şi tratarea ei se mai pot afla şi de pe pagina Facebook Act smart, be cool!

Acneea este cea mai întâlnită boală de piele afectând peste 80% dintre adolescenţi. Lăsată netratată sau tratată necorespunzător, poate produce urme definitive pe piele, prin apariţia cicatricilor.