Campanie de informare şi de prevenire a cancerului uterin

1 2 jpg jpeg

Poţi afla mai multe despre acest subiect în cadrul Conferinţei Naţionale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea loc pe 22 octombrie în Bucureşti, eveniment organizat de JustAD şi Clinica Elginmed.

Proiectul „Alege viaţa“ urmăreşte informarea la un nivel ridicat cu privire la uşurinţa prevenţiei în ceea ce priveşte virusul HPV şi cancerul de col uterin în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani din România. Proiectul a fost lansat anul trecut, tot în luna octombrie, pe care am numit-o luna conştientizării şi prevenirii cancerului de col uterin.

„Întrucât cancerul colului uterin are o lungă perioadă de evoluţie sub forma unor leziuni precursoare, depistarea şi tratarea acestor leziuni reprezintă o măsură extrem de eficientă de prevenire a cancerului de col invaziv. Importanţa prevenţiei este una semnificativă, atât pentru pacientă, deoarece vorbim despre o patologie potenţial letală, cât şi pentru sistemul medical, evitându-se astfel costuri suplimentare considerabile asociate tratamentului şi urmăririi oncologice. Implicarea mea într-o astfel de campanie vine din dorinţa mea, în primul rând ca femeie, de a schimba ceva şi porneşte de la premisa că un gest simplu şi necostisitor poate evita o boala gravă cu consecinţe şi mai grave pe toate planurile: personal, familial şi socio-economic“, explică dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie.

Informaţii complete despre cum se pot preveni toate aceste consecinţe pot afla gratuit joi, 22 octombrie, în cadrul Conferinţei Naţionale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

Participantele sunt aşteptate începând cu ora 18:00, la Camera de Comerţ şi Industrie a României din Bucureşti şi la Hotelul Ramada, în Iaşi şi Sibiu, unde vor avea loc transmisiuni live din Capitală.

Accesul la Conferinţa Naţională de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit şi este oferit în baza completării formularului de înscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri.