Campanie de informare ┼či de prevenire a cancerului uterin

1 2 jpg jpeg

Po┼úi afla mai multe despre acest subiect ├«n cadrul Conferin┼úei Na┼úionale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea loc pe 22 octombrie ├«n Bucure┼čti, eveniment organizat de JustAD ┼či Clinica Elginmed.

Proiectul ÔÇ×Alege via┼úaÔÇť urm─âre┼čte informarea la un nivel ridicat cu privire la u┼čurin┼úa preven┼úiei ├«n ceea ce prive┼čte virusul HPV ┼či cancerul de col uterin ├«n r├óndul femeilor cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 20 ┼či 45 de ani din Rom├ónia. Proiectul a fost lansat anul trecut, tot ├«n luna octombrie, pe care am numit-o luna con┼čtientiz─ârii ┼či prevenirii cancerului de col uterin.

ÔÇ×├Äntruc├ót cancerul colului uterin are o lung─â perioad─â de evolu┼úie sub forma unor leziuni precursoare, depistarea ┼či tratarea acestor leziuni reprezint─â o m─âsur─â extrem de eficient─â de prevenire a cancerului de col invaziv. Importan┼úa preven┼úiei este una semnificativ─â, at├ót pentru pacient─â, deoarece vorbim despre o patologie poten┼úial letal─â, c├ót ┼či pentru sistemul medical, evit├óndu-se astfel costuri suplimentare considerabile asociate tratamentului ┼či urm─âririi oncologice. Implicarea mea ├«ntr-o astfel de campanie vine din dorin┼úa mea, ├«n primul r├ónd ca femeie, de a schimba ceva ┼či porne┼čte de la premisa c─â un gest simplu ┼či necostisitor poate evita o boala grav─â cu consecin┼úe ┼či mai grave pe toate planurile: personal, familial ┼či socio-economicÔÇť, explic─â dr. Elvira Br─âtil─â, medic primar obstetric─â-ginecologie.

Informaţii complete despre cum se pot preveni toate aceste consecinţe pot afla gratuit joi, 22 octombrie, în cadrul Conferinţei Naţionale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

Participantele sunt a┼čteptate ├«ncep├ónd cu ora 18:00, la Camera de Comer┼ú ┼či Industrie a Rom├óniei din Bucure┼čti ┼či la Hotelul Ramada, ├«n Ia┼či ┼či Sibiu, unde vor avea loc transmisiuni live din Capital─â.

Accesul la Conferin┼úa Na┼úional─â de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit ┼či este oferit ├«n baza complet─ârii formularului de ├«nscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri.