Campanie de informare despre cancerul pulmonar

1 2 jpg jpeg

O parte importantă a proiectului, care poartă numele de #respirăsănătate, o reprezintă competiţia sportivă în aer liber, care va avea loc pe 14 decembrie. Ȋn cadrul acesteia, 700 de persoane vor alerga în Pădurea Băneasa pe distanţele de 10,5 Km sau de 21 Km, susţinând campania.

Organizatorii campaniei îi invită pe toţi participanţii să dedice cursa unui prieten, unei rude care fumează, care nu obişnuieşte să facă mişcare sau să mănânce sănătos. Pe lângă aceşti participanţi, prin intermediul Facebook, oricine poate da „tag” unui prieten, sub hashtag #respirăsănătate, pentru a-l îndemna să fie activ, să renunţe la fumat şi să aibă o dietă echilibrată.

„Cancerul pulmonar poate fi prevenit. Sunt trei lucruri simple de care trebuie să ţinem seama: renunţarea la fumat, o dietă echilibrată, mai mult sport. Cel mai greu este de fapt să ne schimbăm stilul de viaţă. Dar dacă punem în balanţă pe de o parte efortul şi pe de altă parte beneficiile pentru sănătate, nu ar trebui să stăm pe gânduri”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Ȋn România, cancerul pulmonar are şi cea mai mare incidenţă - 11.644 cazuri noi pe an - şi cea mai mare mortalitate - 10.071 decese anual - dintre toate tipurile de cancer. Cancerul pulmonar este, de asemenea, cea mai frecventă formă de cancer, în ţara noastră.