Calculatoarele reduc riscul de demenţă

1 2 jpg jpeg

Cercetarea a fost realizată pe o perioadă de opt ani, pe mai mult de 5.000 de bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 65 şi 85 de ani.

După ce le-au analizat obiceiurile zilnice, cercetătorii au observat că persoanele care foloseau calculatorul erau cu 30-40% mai puţin predispuse demenţei, faţă de cele care nu îl foloseau.

Faptul că foloseau reţelele de socializare, că se informau prin intermediul internetului, persoanele nu prezentau nici semne de depresie.

,,Utilizarea calculatorului este o soluţie când vine vorba de declinul cognitiv. Beneficiile sunt semnificative în cazul persoanelor care folosesc, chiar şi ocazional, calculatorul. Persoanele de vârsta a treia ar trebui încurajate să folosească tehnologia informatică, decât să fie inactive din punct de vedere fizic şi social”, a afirmat Osvaldo Almeida, profesor la Universitatea de Vest din Australia.

Uitarea numelor de persoane, pierderea lucrurilor şi dificultăţile în realizarea treburilor casnice sunt doar câteva dintre semnele demenţei precoce.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista ,,Public Library of Science”.