Calciul ┼či vitamina D nu diminueaz─â simptomele menopauzei

1 2 jpg jpeg

Astfel, autoarea studiului, Erin S. LeBlanc, sus┼úine c─â femeile nu ar trebui s─â se bazeze pe aceste suplimente pentru ameliorarea simptomelor menopauzei, preciz├ónd ├«ns─â c─â punctul maxim de manifestare a acestor simptome este ├«n jurul v├órstei de 51 de ani, dup─â cum reiese ├«n urma studiului, la care au participat 34 157 de femei, cu v├órste cuprinse ├«ntre 50 ┼či 79 de ani.

Menopauza marcheaz─â sf├ór┼čitul perioadei fertile a unei femei ┼či este un fenomen natural fiziologic ┼či obligatoriu. Fenomenul de ├«ncheiere a activit─â┼úii fertile atrage cu sine consecin┼úe sau efecte ÔÇ×adverseÔÇť, care sunt percepute de unele femei ├«ntr-un mod acut.

Exist─â efecte rapide ┼či efecte tardive. ├Än prima categorie intr─â simptome ca:

- deregl─âri ale ciclului menstrual, mai precis flux abundent sau mai pu┼úin abundent ori ├«nt├órzieri mari ale menstrua┼úiei; - bufeuri, iritabilitate, agita┼úie, ro┼čea┼ú─â a pielii, fenomene care apar cu o frecven┼ú─â neregulat─â. La unele femei aceste simptome pot fi mai intense ┼či pe o durat─â mai mare, iar la altele efectele pot fi abia resim┼úite; - apar modific─âri la nivelul pielii, a s├ónilor ┼či se instaleaz─â atrofia vaginal─â, dar niciuna dintre aceste consecin┼úe nu prezint─â un pericol pentru s─ân─âtate.