Cafeaua reduce riscul de apariţie a diabetului

1 2 jpg jpeg

În urma cercetării, specialiştii au ajuns la concluzia că doar o ceaşcă şi jumătate de cafea pe zi scade cu 11% riscul de apariţie a diabetului de tipul II.

Pentru a vedea care este legătura dintre această boală şi consumul de cafea, medicii Frank Hu şi Shilpa Bhupathiraju, de la Şcoala Medicală Harvard, au analizat datele obţinute de la alte trei studii la care au participat persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 75 de ani.

Timp de 20 de ani, cercetătorii au analizat o dată la doi ani obiceiurile alimentare ale participaţilor, problemele de sănătate, dar şi bolile cronice de care sufereau.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că persoanele care consumau în medie două ceşti de cafea pe zi erau cu 17% mai puţin predispuse diabetului de tipul II.

În schimb, cele care beau mai mult ceai nu erau ferite de această afecţiune.

,,Chiar şi creşterea cu puţin a dozei de cafea zilnice reduce riscul de apariţie a diabetului de tipul II. Persoanele pot avea parte de aceste beneficii aduse de cafea dacă au şi un stil de viaţă sănătos”, a precizat Richard Elliott, medic în cadrul ,,Research Communications Officer Diabetes” din Marea Britanie.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Diabetologia”.