Cafeaua reduce riscul apariţiei cancerului endometrial

2 jpg jpeg

Situaţia este similară şi în cazul cafelei fără cofeină, riscul fiind redus cu 22% în acest caz.

,,Rezultatele obţinute au arătat că femeile care consumă cafea prezintă şi un risc mai scăzut de a suferi de cancer endometrial. Deocamdată a fost descoperită o legatură între această afecţiune şi cafea şi vom căuta să vedem exact care sunt şi efectele directe”, a precizat Edward Giovannucci, profesor de Nutriţie şi Epidemiologie la Şcoala de Sănătate Publică Harvard (SUA).

În cadrul cercetării au fost evaluate 67.000 de femei, fiind examinată legătura direct dintre cafea şi riscul apariţiei cancerului endometrial. Starea de sănătate a participantelor a fost analizată timp de 26 de ani, iar din toate femeile, doar 672 au prezentat simptomele acestui tip de cancer.

Pe lângă efectul cafelei, cercetătorii au mai descoperit că riscul apariţiei acestei boli este mai mare în cazul persoanelor obeze.

,,Cafeaua ajută la îmbunătăţirea rezistenţei la insulină şi poate scădea nivelul estrogenului. Nivelul crescut de insulină şi de estrogen se numără printre factorii care duc la apariţia cancerului endometrial”, a mai adăugat Giovannucci.