Cafeaua poate încetini apariţia Alzheimerului

1 2 jpg jpeg

Cafeaua aduce beneficii când vine vorba de această afecţiune, în special la persoanele care încep să aibă probleme cu memoria.

Potrivit rezultatelor cercetării, persoanele trecute de 65 de ani care obişnuiesc să bea periodic cantităţi mici de cafea pot întâzia apariţia bolii Alzheimer chiar şi cu până la patru ani.

,,Chiar dacă au apărut probleme cu memoria, indicat este să nu te opreşti din a consuma cafea, însă nu în cantităţi foarte mari. Deoarece proteina care poartă numele beta-amiloid poate duce la apariţia bolii, cercetările noastre au arătat că o cantitate de cofeină consumată periodic poate inhiba producerea proteinei”, a precizat Chuanhai Cao, medic neurolog la Universitatea de Sud din Florida, SUA.

La studiu au participat 124 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 65 şi 88 de ani, care aveau pierderi uşoare de memorie.

După ce au răspuns la întrebări legate de obiceiurile lor alimentare, cercetătorii au observat că persoanele care aveau un nivel mai scăzut de cofeină în sânge erau şi cele care au fost diagnosticate mai devreme cu Alzheimer.

Beneficiile cafelei au mai fost demonstrate şi de alte studii, printre acestea numărându-se: reducerea riscul apariţiei Parkinsonului, a atacului cerebral, a diabetului de tipul II şi a cancerului mamar.