Cafeaua ar putea să scadă riscul de diabet

1 2 jpg jpeg

,,Potrivit unor studii extensive, cafeaua prezintă atât efecte benefice, cât şi efecte negative asupra stării de sănătate", a declarat Demosthenes B. Panagiotakos, cercetător în cadrul Departamentului de Nutriţie şi Dietetică de la Universitatea Harokopio din Atena. ,,O relaţie invers proporţională între consumul de cafea şi diabet a fost raportată în mai multe cercetări prospective, chiar dacă unele dintre acestea au generat rezultate neconcludente", a adăugat cercetătorul grec. Totuşi, oamenii de ştinţă au analizat doar răspunsurile oferite de participanţii la studiu, fără să le ceară să bea anumite cantităţi de cafea sau să se abţină să o consume. Drept urmare, cercetătorii greci spun că nu pot să afirme cu certitudine faptul că această băutură contribuie la prevenirea diabetului, însă studiul lor ar putea sta la baza formulării unei noi ipoteze medicale de tip cauză-efect.