Cacaua previne îmbătrânirea creierului

1 2 jpg jpeg

Cercetarea, publicată în Jurnalul Medical ,,Hipertensiunea”, a fost realizată pe 90 de persoane de vârsta a treia, care aveau probleme uşoare cu memoria, de limbaj şi chiar de judecată.

După ce au consumat timp de opt săptămâni băuturi cu cacao care conţineau o cantitate mai mare sau mai mică de antioxidanţi, participanţii au susţinut mai multe teste pentru verificarea atenţiei.

Rezultate mai mari la teste au obţinut cei care au băut cacao cu lapte cu un conţinut mai mare de antioxidanţi, faţă de cei care au consumat băutura cu o cantitate redusă de antioxidanţi.

,,Flavonoizii din cacao sunt cei care ajută la menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare şi a celei cerebrale. Cacaua mai poate fi consumată şi sub altă formă decât cea de băutură. Beneficiile sunt aceleaşi şi în cazul prăjiturilor cu cacao”, a afirmat Giovambattista Desideri, profesor la Universitatea L'Aquila, Italia.

Introdusă în alimentaţia zilnică, cacaua poate ajuta şi la prevenirea apariţiei Alzheimerului. Spre deosebire de ciocolată, care este mai bogată în calorii, cacaua nu duce în timp la afectarea greutăţii.