Brăţările antiţânţari şi dispozitivele cu ultrasunete, TOXICE şi FĂRĂ EFECT

1 2 jpg jpeg

De cele mai multe ori, înţepăturile de insecte sunt doar dureroase şi provoacă senzaţia de mâncărime, dar, uneori, pot fi şi grave. „De exemplu, înţepăturile de albine pot provoca reacţii alergice, muşcăturile de căpuşe pot transmite boala Lyme, iar ţânţarii - virusul meningitei West Nile. Respectarea câtorva reguli de siguranţă în aer liber pe timp de vară, şi nu numai, pot fi de folos pentru a preveni astfel de probleme.

Ce să faci ca să nu le atragi

„Pentru a nu atrage insectele în timp ce ne aflăm în aer liber, este recomandat să purtăm haine deschise la culoare, în culori neutre, cu mâneci lungi şi pantaloni lungi. În cazul în care ieşirea are loc în pădure sau în parcuri mai sălbatice, purtarea unor şosete peste pantaloni cu rolul a împiedica fixarea căpuşelor se poate dovedi utilă, la fel ca şi încălţămintea închisă şi pălăriile cu boruri largi. Nu în ultimul rând, este recomandată folosirea unui produs antiinsecte pe zonele de corp care rămân neacoperite de haine”, recomandă dr. Ana Maria Vlad, medic specialist dermato-venerologie şi colaborator al clinicii Hebra Dermatologie.

Ventilatorul, de folos

Pentru că cei mici sunt mai sensibili, este important să fie acordată o atenţie specială protejării lor. Plasele antiţânţari, spre exemplu, vor oferi cea mai bună protecţie pentru copiii sub două luni în perioada de maximă activitate a ţântarilor, adică la apusul şi la răsăritul soarelui. Pentru a ţine insectele la distanţă poate fi eficient şi un ventilator (un curent de aer de 5km/h împiedică ţânţarii să zboare), precum şi lumânările cu lămâiţă şi ledurile sau lumina galbenă pentru becurile exterioare.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI