Brânza sărată creşte riscul de AVC

1 2 jpg jpeg

Ei mai atrag atenţia asupra riscurilor pe care le presupune consumul ridicat de sare, care a dus în ultima perioadă la creşterea numărului de atacuri de cord şi de decese premature.

Specialiştii spun că brânza cedar conţine mult mai multă sare decât o pungă de chipsuri, în timp ce brânza feta e mai sărată decât apa de mare.

,,Încercăm să atragem atenţia autorităţilor cu privire la riscurile pe care le presupune cantitatea tot mai mare de sare ce se găseşte în diferitele feluri de brânză. Pentru fiecare gram de brânză sărată la care renunţăam putem preveni aproximativ 12.000 de atacuri de cord la nivel mondial, insuficienţă cardiacă şi AVC-uri”, a precizat Graham MacGregor, profesor de Medicină Cardiovasculară la Institutul ,,Wolfson” din Marea Britanie.

Pentru a nu elimina brânzeturile din alimentaţie, nutriţioniştii recomadă înlocuirea celor sărate cu unele mai slabe, precum cea de vaci, urda sau telemeaua care nu conţine sare.

De regulă, brânzeturile sărate conţin şi o cantitate mai mare de grăsimi, care asociate cu sarea favorizează apariţia problemelor cardiovasculare.