Betablocantele reduc riscul de Alzheimer

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unui studiu recent au arătat că betablocantele oferă protecţie împotriva schimbărilor care pot apărea la nivelul creierului, semne ale afecţiunii Alzheimer.

În cadrul cercetării, realizate în Honolulu, specialiştii au analizat activitatea cerebrală a 774 de bărbaţi din America şi din Japonia după deces.

Dintre aceştia, 610 au suferit de hipertensiune şi au urmat tratament cu betablocante. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au urmat tratament pentru scăderea tensiunii arteriale au fost protejaţi împotriva bolii Alzheimer, spre deosebire de cei care nu au luat astfel de medicamente.

,,Rezultatele obţinute sunt cu atât mai interesante cu cât betablocantele reprezintă tratamentul cel mai întâlnit pentru scăderea tensiunii arteriale. Vor urma şi alte studii pe un număr mult mai mare de participanţi pentru a putea găsi o modalitate sigură de protecţie împotriva bolii Alzheimer”, a afirmat Lon White, autorul studiului şi profesor la Institutul de Educaţie şi Cercetări din Honolulu.

Datele obţinute au fost prezentate în cadrul Întâlnirii Anuale a Academiei Americane de Neurologie.