Berea nu duce la obezitate

1 2 jpg jpeg

În urma studiului, la care au participat 10.000 de persoane, s-a constatat că printre cei mai importanţi factori de risc în creşterea masei corporale se numără consumul de pâine albă în loc de pâine neagră, un regim bogat în grăsimi, consumul de produse lactate în cantităţi mari, consumul de snacks-uri şi de băuturi bogate în zahăr, cât şi un nivel scăzut al educaţiei.

În ceea ce priveşte băuturile, cercetătorii spun că nu este un factor clar care să contribuie la creşterea obezităţii.

„Obezitatea trebuie tratată cu seriozitate pentru că este asociată cu multe alte probleme de sănătate, inclusiv cu diabetul de tip II, bolile cardiovasculare, osteoartrita sau steatohepatita. Se ştie chiar că obezitatea poate reduce speranţa de viaţă cu aproximativ 10 ani, în medie. Nerespectarea unui stil de viaţă sănătos şi a unei diete echilibrate poate fi un factor determinant în instalarea obezităţii, de aceea se recomandă consumul de alimente şi băuturi bogate în vitamine şi minerale. Aşa cum a demonstrat şi studiul belgian, datorită aportului său de carbohidraţi, proteine şi vitamine, berea este unul dintre alimentele care poate avea efecte benefice atunci când este parte a unei diete echilibrate”, a declarat Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Berea este bogată în fibre, minerale, antioxidanţi şi vitamine. Cea fără alcool conţine 17 de calorii, în timp ce berea cu alcool 43 de calorii. În plus, 350 de ml de bere conţin 13 g de carbohidraţi, 1.5 g de proteine şi 0 g de grăsimi, putând face parte, în cantităţi moderate, dintr-o dietă alimentară sănătoasă.

Conform reprezentanţilor Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, consumul moderat de bere trebuie completat cu un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie corespunzătoare.

Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.