Berea, aliat împotriva infecţiilor respiratorii

1 2 jpg jpeg

Desfăşurat în acest an, pe parcursul a 15 săptămâni, studiul a evidenţiat că polifenolii care se regăsesc în mod natural în berea fără alcool pot avea proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, ceea ce poate reduce bolilor tractului respirator superior.

Cercetarea germană a mai arătat că polifenolii pot îmbunătăţi recuperarea celulelor musculare cardiace dupa un efort intensiv şi prelungit.

Descoperirile sunt cu atât mai importante pentru sportivi şi persoane care depun un efort fizic susţinut, deoarece în urma unei activităţi intense şi prelungite pot rezulta creşteri ale biomarker-ilor care semnalează o activitate inflamatorie, disfuncţii ale sistemului imunitar, cât şi un nivel ridicat de risc în ceea ce priveşte infecţiile, în special cele ale tractului respirator superior.

„Studiul de faţă demonstrează posibilele efecte benefice ale consumului de bere fără alcool pentru inimă şi tractul respirator. Polifenolii care se regăsesc în mod natural în alimente precum fructele şi legumele sau în băuturi cum este berea fără alcool au o influenţă pozitivă asupra organismului uman. Astfel, berea fără alcool este o băutură-aliment pentru cei care depun mult efort fizic, nu doar prin efectul de hidratare a organismului, dar şi prin aportul de polifenoli”, a declarat Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.