Beneficiile sucului de sfecl─â

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â americani spun c─â nitra┼úii care se g─âsesc ├«n cantitate mare ├«n aceast─â legum─â aduc beneficii c├ónd vine vorba de ├«mbun─ât─â┼úirea puterii musculare.

Pe toat─â perioada studiului, o parte dintre participan┼úi au primit pentru a consuma suc de sfecl─â, ├«n timp ce ceilal┼úi au primit o b─âutur─â asem─ân─âtoare, dar care nu con┼úinea compu┼čii din sfecl─â.

Dup─â fiecare etap─â de 1-2 s─âpt─âm├óni ├«n care voluntarii consumau aceste sucuri, la cei care beau suc de sfecl─â se observa o ├«mbun─ât─â┼úirea a puterii musculare cu 13% la nivelul genunchiului ┼či nu numai.

La finalul cercetării, participanţii din primul grup, cei care consumau suc de sfeclă, observau mai multe beneficii, spre deosebire de cei din celălalt grup.

Beneficiile sucului de sfecla:

ÔÇ×De┼či ├«mbun─ât─â┼úirile privind puterea muscular─â nu sunt majore, ele sunt mai mult dec├ót vizibile, mai ales ├«n cazul persoanelor care sufer─â de afec┼úiuni ale inimii, cum este ┼či cazul insuficien┼úei cardiace. Vom continua cercet─ârile pentru a vedea dac─â un consum regulat de suc de sfecl─â mai are ┼či alte efecte pozitive, de ajutor ├«n cazul tensiunii arteriale m─ârite sau a regl─ârii ritmului cardiacÔÇť, a afirmat Linda Peterson, profesor ├«n cadrul ┼×colii de Medicin─â de la Universitatea din Washington, SUA.

Concluziile studiului au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ÔÇ×Circulation: Heart FailureÔÇť.