Beneficiază de consultaţii stomatologice gratuită

1 2 jpg jpeg

Consultaţiile, care fac parte din campania de educare cu privire la igiena orală „Zâmbeşte România“, desfăşurată de GSK Consumer Healthcare, se pot realiza până la finalul anului.

Programul, început din luna martie a acestui an, acoperă deja 41 de judeţe, cu 10 mai mult faţă de campania de anul trecut. Persoanele interesate îşi pot face o programare intrând pe website-ul www.zambesteromania.ro, în secţiunea „Consultaţii stomatologice gratuite“, alegând judeţul şi oraşul.

Pe pagina online se găsesc datele de contact ale cabinetelor şi un indicator care arată dacă respectivul cabinet oferă şi detartaje gratuite, iar programarea se face simplu printr-un telefon direct la cabinet.

În urma unor astfel de vizite, medicii dentişti pot semnala care sunt urgenţele şi priorităţile în tratamentul dentar, pot explica tehnica de periaj corectă, pot sfătui orice persoană în alegerea periuţei şi pastei de dinţi potrivite. Medicii dentişti pot face şi recomandări în privinţa alimentaţiei pentru menţinerea unei danturi sănătoase.

De asemenea, doctorii care doresc să intre în acest program se pot înscrie direct pe website în aceeaşi secţiune.

Rezultatele studiului „Zâmbeşte România“, realizat în anul 2012, au arătat că peste 80% dintre români se confruntau cu pprobleme dentare, cele mai frecvente fiind cariile.

Un alt studiu, efectuat în 2014, a arătat că că majoritatea românilor nu se spală pe dinţi seara, aşa cum recomandă medicii dentişti, ci doar dimineaţa, pentru că identifică periajul dentar cu momentul de pregătire pentru interacţiune socială, văzându-l mai mult ca un act estetic, aşa cum este aranjarea părului sau machiajul înainte de a ieşi din casă, decât unul pentru propria sănătate.

Astfel, peste 45% dintre respondenţi au declarat că îşi periază dinţii mai puţin de 2 ori pe zi, deşi un procent de 90% din eşantion este de acord cu importanţa rutinei minime de dimineaţa şi seara. În acest context, medicii atrag atenţia asupra riscurilor pe care le are neglijarea igienei orale asupra stării de sănătate:

- cariile netratate pot duce la afecţiuni dentare serioase, dureroase sau la pierderea dinţilor şi pot afecta buna funcţionare a întregului organism;

- depunerile de tartru pot duce la sângerări gingivale şi gingivită, care, netratate, pot cauza parodontoză.