Bei des suc de fructe? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Un pahar de suc de fructe pe zi, consumat de regulă la micul dejun, poate creşte semnificativ riscul de apariţie a hipertensiunii arteriale.

De asemenea, tensiunea mărită este unul dintre principalii factori care favorizează apariţia problemelor cardiace, cum este atacul de cord sau angina pectorală.

Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au analizat mai multe persoane care aveau hipertensiune arterială. În funcţie şi de alimentaţia pe care o aveau, oamenii de ştiinţă au observat că există o legătură între sucul de fructe şi apariţia acestei probleme, elementul declanşator fiind cantitatea mare de zahăr din băutură.

,,Tot mai multe persoane au ajuns să consume frecvent suc de acest gen plecând de la premiza că fructele sunt sănătoase. Acest lucru este adevărat atâta timp cât nu exagerăm. Cantitatea mare de zahăr din astfel de băuturi poate duce în timp la apariţia afecţiunilor cardiovasculare”, a afirmat Matthew Pase, autorul studiului şi profesor la Universitatea Tehnologică din Hawthorn.

Specialiştii în nutriţie susţin că 250 ml de suc de fructe conţine în medie 115 calorii, ceea ce este echivalentul unei linguri de zahăr.