Bebeluşii simt durerea la fel ca adulţii

1 2 jpg jpeg

Concluziile studiului contrazic ceea ce specialiştii au susţinut mult timp, anume că cei mici nu pot simţi durerea, de aceea sunt mai protejaţi.

Pentru a vedea cât de mult simt senzaţia dureroasă, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford (Marea Britanie) au realizat un studiu la care au participat 10 copii care nu aveau probleme de sănătate, cu vârsta cuprinsă între şase zile şi 10 ani, dar şi 10 adulţi, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 36 de ani.

Pe perioada cercetării, participanţii au fost supuşi la procedura de rezonanţă magnetică atât când erau înţepaţi uşor la nivelul picioarelor, dar şi când stăteau calmi, fără să fie atinşi.

Rezultatele testelor au arătat că atât adulţii, cât şi cei mici au resimţit senzaţia de durere după ce au fost înţepaţi.

,,Bebeluşii nu pot spune atunci când simt durerea, de aceea este foarte dificil să spunem noi, ca adulţi, că ei suferă. Studiul nostru a arătat că şi ei sunt capabili să simtă la fel de intens durerea ca şi persoanele adulte, deşi până de curând exista ipoteza că ei nu simt durerea”, a afirmat Rebeccah Slater, profesor la Universitatea Oxford.

Concluziile studiului au fost puiblicate în Jurnalul Medical ,,eLife”.