Băutura magică a dacilor, redescoperită de cercetătorii suedezi. Află ce virtuţi uimitoare are

1 2 jpg jpeg

Împreună cu responsabili de la o fabrică de bere, cercetătorii suedezi au studiat îndelung albinele şi mierea produsă de acestea şi au lansat propria versiune de băutură mied, denumită 'elixirul vânătorului de miere', relatează Reuters. Cercetătorul Tobias Olofsson de la universitatea Lund a declarat că miedul are efectele pozitive asupra sănătăţii organismului. Te-ar putea interesa şi 15 boli pe care le poţi vindeca cu tinctură de propolis. Ce trebuie să faci?

"Miedul este o băutură alcoolică făcută numai din miere şi apă şi era considerată băutura zeilor, iar cei care o consumau susţineau că devin nemuritori sau că au o stare de sănătate mai bună. Era consumată de vikingi şi de reprezentanţii altor culturi precum mayaşii, egiptenii şi era băută pentru că era considerată o băutură foarte benefică", a declarat Olofsson.

Pentru români, rezultatele acestei cercetări sunt cu atât mai interesante cu cât miedul este recunoscut drept „băutura dacilor” şi leacul miraculos care îi ţinea sănătoşi şi puternici.

Află mai multe despre băutura magică a dacilor şi proprietăţile ei vindecătoare pe ANTENA SATELOR